Χλιαρή και ανούσια η ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση. Με τι μέτρα απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία.!

Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται σε… νουθεσίες καλής συμπεριφοράς, όταν η Τουρκία συμπεριφέρεται ως οθωμανική δύναμη, που έχει απέναντι ραγιάδες…

Την ώρα που η Τουρκία προχωρεί ανενόχλητη στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, η μεν ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Βενιζέλου, αρκείται σε… νουθεσίες καλής συμπεριφοράς, η δε κυπριακή θα αποφασίσει σήμερα. Κατόπιν εορτής, δηλαδή.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε καμιά ειλημμένη απόφαση, για ένα συμβάν περί του οποίου η Τουρκία προϊδέασε εδώ και καιρό. Και πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο, εδώ και αρκετά χρόνια, για το οποίο η Τουρκία αποδεικνύει ότι συμπεριφέρεται ως οθωμανική δύναμη, που έχει απέναντι ραγιάδες.

Και γιατί να μη το πράξει άλλωστε;

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι αυτοί που «χασκογελούν» ευφραινόμενοι όταν τους σφίξει το χέρι Τούρκος πολιτικός;

Τα όσα δήλωσε ο κ. υπουργός Εξωτερικών, είναι για παιδιά του δημοτικού, τα οποία ...
δέχονται παραινέσεις. Ουδεμία, επαναλαμβάνω ουδεμία νύξη για αντίδραση από πλευράς Ελλάδας, στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου.

Η οποία έπρεπε να έχει ήδη έτοιμη την απάντηση.

Ή καλύτερα: Έπρεπε να έχει προειδοποιήσει ποια θα είναι η απάντησή της στην κατάφωρη παραβίαση των εθνικών δικαίων.

Ίσως, ζητάω πολλά από πολιτικούς που επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούν να επιλύσουν το θέμα δέκα καθαριστριών.

Η δε απάντηση της κυπριακής πλευράς, είναι κι αυτή ανούσια, και εκτός χρόνου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τις κινήσεις του τουρκικού Μπαρμπαρός και είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε ενδεχόμενο, διαβεβαιώνει αρμόδια πηγή του Υπουργείου Άμυνας.

Το ενδεχόμενο συνέβη.

Ποια η αντιμετώπιση;

Είναι προφανές, πως η απάντηση(;) θα είναι η προσφυγή στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή φόρα.

Τακτική των αδυνάμων δηλαδή, που δεν θέλουν να υπερασπιστούν την τιμή και αξιοπρέπειά τους, και προτιμούν να εκχωρούν εθνική κυριαρχία στον εχθρό.

Επειδή περί εχθρού πρόκειται.

Τα περί «ελληνοτουρκικής φιλίας» και άλλες αηδίες, γίνονται είτε για να αποκοιμίσουν τον λαό, είτε από ανίδεους περί την πολιτική.

Αναμένω και τις σημερινές αποφάσεις της κυπριακής ηγεσίας και θα επανέλθω, ελπίζοντας πως και η ελλαδική κυβέρνηση συναισθανθεί το βάρος των ευθυνών της και αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Επειδή, αν μείνει αναπάντητη η εχθρική ενέργεια της Τουρκίας, αύριο θα την επαναλάβει και στο Αιγαίο ή το Καστελόριζο (εκτός και αν όλα αυτά εντάσσονται στις συμφωνίες με τις ΗΠΑ).

Η Τουρκία θα γίνεται συνεχώς και πιο επιθετική, βλέποντας την δική μας υποχωρητικότητα. Τέτοια έβλεπε και ο Περικλής Γιαννόπουλος με τους πολιτικούς της εποχής του και έγραψε «Μπήκαν λύκοι στο μαντρί; Έμπα και βγάλ’ τους».

Η αποτυχία της Τουρκίας σε όλους τους τομείς -εσωτερικούς και εξωτερικούς- την στρέφει στο μοναδικό πεδίο που έχει συνεχώς επιτυχίες εδώ και δεκαετίες.

Στην αντιμετώπιση της πρόθυμης και βολικής ελληνικής πολιτικής σκηνής, που αποφεύγει σκοπίμως να πει επί τέλους και ένα «όχι» στην βουλιμία ενός γείτονα, του οποίου η ισχύς είναι όση και ενός «φουσκωμένου διάνου».

Όσο για τυχούσα καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι γνωστό πού τοποθετεί η «σύμμαχός» μας -εναντίον ποίου εχθρού σύμμαχος;- τις δεκάδες καταδίκες που της επέβαλαν για την κατοχή της μισής Κύπρου.

Θα είναι επονείδιστη ενέργεια, αν η Ελλάδα αρκεστεί μόνον σε αυτήν την «τιμωρία».

Το λιγότερο που περίμενα, είναι να ανακαλέσει τον Έλληνα πρεσβευτή από την Άγκυρα. Ούτε αυτό έγινε.

Και όπως προαναφέρθηκε τα μέτρα που θα λαμβάνονταν ήταν λίγο-πολύ τα ...γνωστά, τα παρακάτω:

Αυτά είναι τα μέτρα που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία κατά Τουρκίας

Σειρά μέτρων εναντίον των τουρκικών προκλήσεων, με στόχο την πρόκληση διπλωματικού και πολιτικού κόστους στην Άγκυρα, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε καταγγελία της Τουρκίας στη διεύθυνση ωκεανών του ΟΗΕ και για παράνομη δέσμευση της περιοχής και παράνομη διεξαγωγή ερευνών στον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, στόχος των μέτρων που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο καθίσταται η πρόκληση διπλωματικού και πολιτικού κόστους στην Άγκυρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, το Εθνικό αποφάσισε σειρά άλλων μέτρων, τα οποία θα λαμβάνονται αναλόγως των εξελίξεων.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της.

3. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

4. Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

5. Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.

6. Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.

7. Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.

8. Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού συμμετείχαν από πλευράς ΔΗΣΥ ο πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου, από το ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας, Άντρος Κυπριανού και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Τουμάζος Τσελεπής, από το ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Μάρκος Κυπριανού, από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, ο πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου και ο επίτιμος πρόεδρος, Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ, ο πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης και ο αναπληρωτής πρόεδρος Μιχάλης Γιωργάλλας, από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο πρόεδρος Γιώργος Περδίκης και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Σάββας Φιλίππου και από τη Συμμαχία Πολιτών, ο Γιώργος Λιλλήκας.

Στη συνεδρία του Εθνικού συμμετείχε επίσης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Από κυβερνητικής πλευράς παρόντες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

από το «dimtris-kypriotis.blogspot.gr»


Χλιαρή και ανούσια η ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση. Με τι μέτρα απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία.! Χλιαρή και ανούσια η ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση. Με τι μέτρα απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία.! Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.