Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)
για την τουρκική πρόκληση στην Κύπρο

Στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας εισήλθε στις 6:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», όπως επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι σαφώς πολεμική πρόκληση, ενάντια σε τυπικά ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο. Δείχνει σε τι κατάσταση έχει οδηγηθεί η Κύπρος μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την ευρωζώνη με το κούρεμα. Η συνέχεια της παραμονής της Κύπρου στην ευρωζώνη, την μετατρέπει σε χώρα ανοχύρωτη, έρμαιο των προκλήσεων, πολεμικών και άλλων της Τουρκίας, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη κατέχει το 1/3 της νήσου.

Η μόνη λύση για το λαό της Κύπρου είναι μια ενιαία ανεξάρτητη δημοκρατική Κύπρος χωρίς ξένους στρατούς κατοχής και βάσεις πολέμου.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει ζητηθεί η ακόμα από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, η σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη στιγμή που παραβιάζεται το έδαφος της Ε.Ε.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 21/10/2014


Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις νέες τουρκικές προκλήσεις Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις νέες τουρκικές προκλήσεις Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.