Τι δεν σου λένε για το ΝΑΙ στα κανάλια ...

του Ηλία Αλεξανδρή*

Μόνο μια ολιγόλεπτη εναλλαγή καναλιών (zapping στα Ελληνικά...) να κάνεις στα ιδιωτικά ΜΜΕ τα βράδια μετά την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος σε πιάνει αληθινά τρόμος! Το ίδιο σενάριο, η ίδια κασέτα του όχι στο ΟΧΙ παίζεται με ένταση και επαναλαμβάνεται διαρκώς με ρυθμούς πολυβόλου τις ώρες της υψηλότερης τηλεθέασης.

Το ΟΧΙ είναι καταστροφή μας λένε! "Το ΟΧΙ είναι έξοδος από την Ευρώπη"! Λες κι η Ευρώπη τελειώνει στην Ευρωζώνη ή ορίζεται με τους οικονομικοπολιτικούς όρους των συνεδριάσεων του Eurogroup...

Φυσικά με όλο αυτό το πανηγύρι κατατρομοκράτησης αποφεύγουν μεθοδικά να μας πουν πραγματικά τι σημαίνει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα! Δεν μας λένε δηλαδή αναλυτικά και με λεπτομέρειες τι σημαίνει αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια!

Γίνεται λοιπόν διάλογος ουσίας; Ακούγονται όλες οι απόψεις ισότιμα; Ξεκάθαρα ΟΧΙ!

Είναι ολοφάνερο ότι τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων μαζί με τα κόμματα της υποτέλειας ...
και της υποταγής συνεργάζονται άψογα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών - "Θεσμών" που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αρπάξουν το ΝΑΙ του λαού!

Θέλουν να μας τρομάξουν δηλαδή, να μας σπάσουν το ηθικό και να υποκύψουμε στο ΝΑΙ!

Και τι σημαίνει αυτό το ΝΑΙ;
Ας σκεφτούμε μαζί ...

ΝΑΙ λοιπόν στα αλήθεια σημαίνει ότι:

Αποδέχεσαι όλο το πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών!

Αποδέχεσαι το χρέος και την υποχρέωση να το πληρώνεις εσύ, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς να σε αποκαλούν τεμπέλη, διεφθαρμένο και μπάσταρδο οι κάθε λογής Μέρκελ, Σόϊμπλε, Γιουνγκέρ και ο κάθε άλλος απατεωνίσκος με πλαστά μεταπτυχιακά που είναι τοποθετημένος και εκπροσωπεί τους τάχα "Θεσμούς"!
Αποδέχεσαι και επιθυμείς να συνεχιστούν οι πάνω από 10.000 αυτοκτονίες!
Αποδέχεσαι και επιθυμείς να συνεχιστεί η άδικη υπερφορολόγηση από το 1ο Ευρώ για να "διασώζονται" οι τράπεζες! Λες ΝΑΙ φορολογήστε με κι άλλο ...
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την εκτόξευση της ανεργίας στους πάνω από 2.000.000 ανέργους! Λες ΝΑΙ στο ενδεχόμενο να είσαι ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργος!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την πείνα, τα συσσίτια και την αναζήτηση τροφής σε σκουπιδοντενεκέδες!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την ραγδαία αναγκαστική μετανάστευση των πιο δυναμικών νέων Ελλήνων! Λες ΝΑΙ στην βεβαιότητα να φύγουν τα παιδιά σου στα ΞΕΝΑ!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με το κλείσιμο πάνω από 600.000 επιχειρήσεων λόγω των μνημονίων!

Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την καταστρατήγηση ή και κατάργηση εφαρμογής του Συντάγματος!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς ότι οι εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές των Ευρωπαίων "Εταίρων" θα εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το τι ψηφίζεις στις εκλογές. Λες ΝΑΙ δηλαδή στην κατάργηση  της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο PSI του 2012!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την διάλυση των Νοσοκομείων και της Δωρεάν παροχής υπηρεσιών Υγείας!

Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων σου! Λες ΝΑΙ στην απελευθέρωση των απολύσεων!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με το ξεπούλημα και την "αξιοποίηση" όλης της Δημόσιας Περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, ιστορικοί χώροι κλπ) και των κύριων παραγωγικών υποδομών (ΔΕΗ κλπ) μέσω ΤΑΙΠΕΔ!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την παραγωγική αποσύνθεση, αποβιομηχάνιση και διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας και τους κάθε λογής εμπορικούς και παραγωγικούς περιορισμούς της Ε.Ε.

Αποδέχεσαι και συμφωνείς με τις χιλιάδες κατασχέσεις σπιτιών συμπολιτών σου που έπαψαν να πληρώνουν τα χρέη τους όχι επειδή είναι απατεώνες και πλουτίζουν αλλά επειδή είναι άνεργοι ή έχουν χάσει τα εισοδήματά τους από την βίαια εσωτερική υποτίμηση της Οικονομίας! Λες ΝΑΙ στο δικαίωμα των τραπεζιτών που "έσωσες" με την καταστροφή σου μέχρι σήμερα να σου πάρουν και το σπίτι σου!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την μετατροπή της πατρίδας σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη  των ξένων "Επενδυτών" όπου θα δίνονται μισθοί εξαθλίωσης, και θα εφαρμόζονται νόμοι που θα ορίζουν οι "επενδυτές" !

Αποδέχεσαι την ασυλία όλων των άθλιων πολιτικών που από το 2011 μας καταστρέφουν συστηματικά ενώ τάχα μας σώζουν!
Αποδέχεσαι την φυγάδευση και την αμνήστευση των υπεύθυνων για τα σκάνδαλα του Χρηματιστήριου, της SIEMENS, των Δομημένων Ομολόγων, του Βατοπεδίου, των εξοπλιστικών κλπ
Αποδέχεσαι ότι "μαζί τα φάγατε" !
Αποδέχεσαι να πληρώνεις διόδια στον Μπόμπολα και στον κάθε Μπόμπολα για δρόμους καραμανιόλες που δεν έχουν καν φτιαχτεί ! 

Αποδέχεσαι και συμφωνείς η μάνα σου που δούλεψε 40 χρόνια με 10 χρόνια βαρέα ανθυγιεινά ένσημα μπορεί να "ζήσει" με σύνταξη 350 Ευρώ, μέχρι να πεθάνει ανήμπορη επειδή δεν θα ‘χει να πληρώσει ιδιωτικά  Νοσοκομεία, Γιατρούς και φάρμακα!

Αποδέχεσαι τα παιδιά σου να μην έχουν σύγχρονα σχολεία, μόρφωση, μέλλον ...

Αποδέχεσαι ο συγγενής, ο αδελφός σου, ο φίλος σου, κι όλοι οι άνθρωποι που μοίρασες και μοιράστηκες την ζωή σου να φυτοζωούν σκυφτοί, αγέλαστοι, άνεργοι, απλήρωτοι, κακοπληρωμένοι, διαλυμένοι ...

Μα πάνω και πέρα από όλα μαζί με όλα τα παραπάνω αποδέχεσαι και συμφωνείς κυρίως ότι εσύ και τα παιδιά σου δεν είσαι άνθρωπος, αλλά αριθμός και "πόρος" αποπληρωμής ενός άδικου και παράνομου χρέους, σύγχρονος δουλοπάροικος, χωρίς πατρίδα και δικό σου κράτος, μετανάστης μέσα στον τόπο σου.

Και μαζί συμφωνείς με τους "Θεσμούς" και όσους τους επικαλούνται ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η διάσωση ενός νομίσματος - χρεογράφου και του σαθρού Τραπεζικού Συστήματος της χρηματοπιστωτικής διεθνούς ολιγαρχίας είναι πάνω από τα δικαιώματα σου για αξιοπρεπή ζωή, για κυριαρχία στην πατρίδα σου, για ελευθερία, δικαιοσύνη και Δημοκρατία!

Για όλα αυτά -και πολλά περισσότερα- η μόνη αξιοπρεπής, δημοκρατική και πατριωτική στάση είναι να ακουστεί το πιο δυνατό, το πιο βροντερό, το πιο έντιμο και περήφανο ΟΧΙ, από ΟΛΟΥΣ μας!

Ένα ΟΧΙ που πρέπει να είναι και όρκος μαζί για αγώνες και πολλά και πιο ξεκάθαρα ΟΧΙ που πρέπει να πούμε στην συνέχεια.

* Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού


Τι δεν σου λένε για το ΝΑΙ στα κανάλια ... Τι δεν σου λένε για το ΝΑΙ στα κανάλια ... Reviewed by Ανώνυμος on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.