Προς τους συντρόφους της Λαϊκής Ενότητας (2)

του «Pitsirikos»

Σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, επανέρχομαι μετά την πρώτη επιστολή, που διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Θα σας γράφω συχνά γιατί υπάρχουν πράγματα που θέλω να σας πω και δεν έχω άλλο τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας.

Σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, κάτι που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι πως δεν έχετε ανοίξει το στόμα σας, για να ενημερώσετε τους πολίτες για όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα τους τελευταίους εφτά μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ και εσείς ήσασταν κυβέρνηση.

Για την ώρα, υπάρχει μια ομερτά. Ούτε εσείς μιλάτε για αυτούς, ούτε αυτοί μιλάνε για εσάς.

Τι σημαίνει αυτό; Μήπως η σκέψη και των δυο σας -και της Λαϊκής Ενότητας και του ΣΥΡΙΖΑ- είναι στην επόμενη μέρα των εκλογών;

Μήπως σκέφτεστε πως θα συνεργαστείτε ξανά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ...
οπότε είναι καλύτερα να μην δηλητηριάσετε τις μεταξύ σας σχέσεις;

Οι πολίτες που πίστεψαν στην Αριστερά -και πιστεύουν στην Αριστερά- στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ με την ψήφιση του Μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το αν είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο αριστερό κόμμα.

Παράλληλα, όμως, είδαν στην ψήφιση του Μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη ευκαιρία να ξεχωρίσουν οι αριστεροί από τους συστημικούς και τους ξεπουλημένους.

Είναι η ευκαιρία να απεμπλακούν οι αριστεροί από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν παγιδευμένοι -όπως ήταν παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ- και να ενωθούν σε ένα μεγάλο Μέτωπο με τους αριστερούς που έβλεπαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συστημικός, όπως και αποδείχτηκε.

Αλλά πώς θα γίνει αυτό, αν εσείς δεν μιλάτε για να ενημερώσετε τους πολίτες για το όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ψήφιση του Μνημονίου;

Ο μόνος που μίλησε και είπε κάτι είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου -που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα-, η οποία είπε χθες πως ο Αλέκος Φλαμπουράρης της είχε ζητήσει να «μην ζορίζει» την υπόθεση Στουρνάρα στην Επιτροπή της Βουλής για το Δημόσιο Χρέος.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα πως ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την παρέμβαση Φλαμπουράρη και πως ο Τσίπρας εξεπλάγη αλλά η ίδια δεν ξέρει αν άλλαξε κάτι.

Πώς ανέχεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να παρουσιάζεται ο Πάνος Σκουρλέτης ως ο άνθρωπος που σταμάτησε τις εργασίες για τον χρυσό στις Σκουριές;

Δεν θα μας πει ο κ. Λαφαζάνης τι συνέβη στην διάρκεια της υπουργίας του με τις Σκουριές και αν υπήρξαν παρεμβάσεις που τον εμπόδιζαν να πράξει αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας είσαστε αποφασισμένοι να μιλήσετε, ναι ή όχι;

Σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, θα κάνετε πολιτική ή δημόσιες σχέσεις;

Να σας θυμίσω πως, όταν ο Όσκαρ Λαφοντέν αποχώρησε από το SPD -το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας- άνοιξε το στόμα του και τα είπε όλα. Ο Λαφοντέν το έκανε το χρέος του.

Σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, είναι χρέος σας να μιλήσετε για τα όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να φτάσει να ψηφίσει Μνημόνιο.

Έχετε χρέος απέναντι στους πολίτες, την ψήφο των οποίων τώρα ζητάτε.

Μιλήστε.

Πιστέψτε με, θα σας βγει σε καλό.

(Σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, ελπίζω να μην σας ενοχλεί που σας γράφω τις σκέψεις μου. Εγώ θέλω να τα καταφέρετε και να δημιουργήσετε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνετε από αυτά που γράφω. Μην ανησυχείτε, οι θέσεις σας δεν κινδυνεύουν από εμένα. Απλά, εκφράζομαι ως πολίτης, με τις δυνατότητες που μου δίνει το Διαδίκτυο. Να πιστέψετε κι εσείς στο Διαδίκτυο. Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων σας -και των πολιτών που σκέφτονται να σας ψηφίσουν- έχει επιλέξει το Διαδίκτυο ως κύρια πηγή ενημέρωσής του.)


Προς τους συντρόφους της Λαϊκής Ενότητας (2) Προς τους συντρόφους της Λαϊκής Ενότητας (2) Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.