Είμαστε ηλίθιοι; Ώρα να το αποδείξουμε

της Ειρήνης Μαρούπα

Άρχισα να ψηφίζω όταν στον Βασίλη Λεβέντη, που έκανε μεταμεσονύκτιες εκπομπές στο ιδιόκτητο κανάλι του, στέλνανε πίτσες. Τότε που κάθιδρος, λόγω έλλειψης κλιματισμού προφανώς, και με έναν φραπέ με το καλαμάκι να εξέχει, μιλούσε για πολιτικούς απατεώνες, για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, για κλέφτες υπουργούς, για έκπτωση αρχών και αξιών, σε μία κοινωνία που παρακμάζει, σε μια κοινωνία που παραπαίει, σε μια κοινωνία που οι πολίτες της ασχολούνται με τον τζόγο, το σεξ, και το αραλίκι. Αναφερόταν θυμάμαι ονομαστικά σε πολιτικούς, κατακεραύνωνε σειρά προσώπων που ενέχονταν στο ξεκοκκάλισμα της περιουσίας του ελληνικού λαού, στη διασπάθιση και την κλεψιά των χρημάτων των επιδοτήσεων!

Τότε ο Λεβέντης ήταν γραφικός! Τότε ο Λεβέντης ήταν αντικείμενο συζήτησης για τις πίτσες που κάποιος που ήθελε να τον γελοιοποιήσει του έστελνε. Τότε ο Λεβέντης ήταν γελοίος και κατάπτυστος γιατί κάθιδρος κι ακάματος ώρες ατελείωτες μας εξηγούσε γιατί αυτοί που μας επιβάλλονται να ψηφίζουμε θα μας καταστρέψουν ολοκληρωτικά.

Τότε λοιπόν, ο Λεβέντης και η ένωση κεντρώων δεν συμμετείχε στις δημοσκοπήσεις, δεν είχε....
προβολή παρά μόνο στις σαρκαστικές εκπομπές που τον εξευτέλιζαν μέρα νύχτα, κι εννοείται ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΟΤΕ, όσα σοβαρά κι αν έλεγε!!

Και τα χρόνια πέρασαν, κι ήρθαν καιροί αλλιώτικοι. Κι ο Λεβέντης που στο μεταξύ εξαφανίστηκε για περίπου 20 χρόνια, πούλησε το κανάλι του και πλούτισε, ως αστέρας ήρθε για να λάμψει, να πάρει το αίμα του πίσω. Εμφανίστηκε γραβατωμένος και κουστουμαρισμένος με σκούρο επίσημο κοστούμι στον ΣΚΑΙ.

Την κατάλληλη στιγμή. Πριν τα Χριστούγεννα. Τότε που μιλούσαμε ακόμα για σκίσιμο μνημονίων μ ένα άρθρο κι ένα νόμο, για συριζαίικες διαγραφές χρέους, για νταούλια και ζουρνάδες κι άλλα τέτοια χαρωπά.

Πότε εμφανίστηκε και γιατί; αναρωτήθηκε κανείς; τι μας είπε και γιατί ο σκάι, ο μνημονιακός κυβερνητικός κατεξοχήν σταθμός τον πρόβαλλε μετά μανίας 2 φορές την εβδομάδα εφεξής;

Ευρώ και ξερό ψωμί! Το νέο μότο του Λεβέντη. Διανθισμένο με εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, με κάθαρση, με συρρίκνωση δημόσιου τομέα, με αναπτυξιακά κίνητρα. Αλλά με πρώτη και τελευταία κουβέντα ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΕΥΡΩ!!

Και ξάφνου εκεί που επί χρόνια φώναζε τα σωστά αλλά δεν έβλεπε θεού πρόσωπο γιατί ήταν γραφικός, γελοίος, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ άραγε;

Ο Λεβέντης έγινε ο σοβαρός, ο μετρημένος και συνετός πολιτικός, ο σωστός που έλεγε από τότε που ήταν γραφικός τα σωστά και φταίξαμε εμείς που δεν τον ακούσαμε.

Και ξάφνου νάτον πετιέται από ξαρχής ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝΤΡΙΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΙΕΥΕΙ!! Κι εμφανίζεται με σοβαρό ποσοστό, 5% και παραπάνω να έχει θέση στην επόμενη βουλή (τώρα και βολή να την πείτε είτε με την έννοια του βολέματος είτε με την έννοια του πυροβολισμού εναντίον του ελληνικού λαού σωστά θα μιλήσετε). Και όλοι συζητούν για την σοβαρότητα και την χρησιμότητα του πολιτικού, πλέον ανδρός, όπως και του Γκλέτσου, έτερου χρήσιμου ανδρός, την απαραίτητη παρουσία του στην Βουλή!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΥ, ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟΥ ΣΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που τόσο πολεμούσε τα μεσόκοπα χρόνια της γραφικότητάς του, της άδικης γελοιοποίησής του, τώρα που κατέρρευσε το παλαιοκομματικό καθεστώς, που αποσταθεροποιήθηκε το πολιτικό σκηνικό, που το πολιτικό προσωπικό δεν χαίρει καμιάς εκτίμησης και καμιάς εμπιστοσύνης, που είναι γελοίο και διεφθαρμένο!!

Γιατί; γιατί έγινε χρήσιμο εργαλείο του ίδιου διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου συστήματος που τόσο πολεμούσε εκείνα τα αγνά του χρόνια, εντασσόμενος σε αυτό ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!

Grosso colpo!

Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη απόδειξη ότι μας θεωρούν ηλίθιους και της απόλυτης εικονικής πραγματικότητας που ζούμε τότε ποιό άλλο να είναι;

Μας λένε είναι γραφικός, είναι γελοίος, το μόνο ενδιαφέρον σ αυτόν είναι οι πίτσες, μην τον ψηφίζετε και ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

Μας λένε είναι σοβαρός, είναι καλός, ντύνεται με σκούρο κοστούμι, βγαίνει σε μεγάλα κανάλια, ψηφίστε τον ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ!

Ο άνθρωπος αυτός γύρισε μεταμορφωμένος, πάραμορφωμένος; για να στηρίξει ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, για να σώσει ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!!

Τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα, έλεγε ο Σεφέρης. Κι εγώ μετά πολλά χρόνια συνηγορώ.

Μην επιτρέψετε να αποκαλυφθεί ότι αυτό που ζούμε είναι η Απόλυτη Επικράτηση της Προπαγάνδας, ο κόσμος που περιγράφει ο Όργουελ στο 1984,

ότι ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

ότι ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ

ότι ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

ότι ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ!

ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!

Η Ειρήνη Μαρούπα, είναι Δικηγόρος - Ποινικολόγος

από το «Τελευταία Έξοδος»


Είμαστε ηλίθιοι; Ώρα να το αποδείξουμε Είμαστε ηλίθιοι; Ώρα να το αποδείξουμε Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

4 σχόλια:

  1. Όλα καλά για τον Λεβέντη, αλλά εφόσον είναι φιλοεοκικός, και μόνον αυτό σβύνει τις όλες προβλέψεις που είχε κάνει! Αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει; Ότι η Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ θα καταστραφεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιθανότατα να είμαστε ηλίθιοι για τους άλλους αλλά αυτό δεν έχει καθόλου σημασία.
    ας τους αφήσουμε καλωδωμένους με τις τιβί τους να χαίρονται και ας κάνουμε αυτό που θέλουμε.
    δε θα γίνουμε και ο Μάο στη θέση του Μάο να μάθουμε στους τηλεορασόπληκτους διαλεκτικό υλισμό. η ζωή προχωράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα περασει κι αυτο... ενα ενα τα μπαλονια του συστηματος ειτε ΣΚΑΝΕ ειτε ξεφουσκωνουν με θορυβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..κυρία Μαρούπα....απο πολύ καιρό ήθελα να σας συγχαρώ...για το σθένος σας....υπέρ της αλήθειας του εθνικού νομίσματος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.